Головна  →  Новини  →  1 квітня 2020

Віталій Кличко: «Столиця продовжує втілення важливих інфраструктурних проектів»

Навіть в умовах кризи, спричиненої витратами на боротьбу з розповсюдженням коронавірусу, столиця продовжує втілення важливих інфраструктурних проектів. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції, відповідаючи на запитання, отримані від ЗМІ.

«На Шулявці вчора відкрили з’їзди зі шляхопроводу та відновили рух тролейбусів. Відкрили проїзд новою дорогою на вулиці Богатирській. Триває реконструкція Борщагівського шляхопроводу. Будівництво Подільсько-Воскресенського мостового переходу. Ми продовжуємо ремонт доріг. Бо вірус подолаємо – а місту потрібно далі жити і розвиватися», – наголосив мер Києва.

Він зазначив, що сьогодні багато коштів з бюджету міста перенаправляють на медичну галузь. На позачерговому засіданні Київради депутати збільшили фінансування медичних закладів в умовах боротьби з COVID-19.

«Зокрема, на доплати столичним медикам виділили майже 894 мільйони гривень. А доплата лікарям інфекційних відділень, де рятують і рятуватимуть киян від вірусу, становитиме приблизно від 5-ти до 10-ти тисяч гривень щомісяця. Ми продовжуємо купувати все необхідне обладнання. І, зокрема, значно збільшили кількість апаратів штучної вентиляції легень. Їх у нас уже  – 380. І ще 17 апаратів замовили. Ми закуповуємо маски та костюми захисту для медпрацівників, витратні матеріали та препарати в лікарні. Так, це великі кошти. Всі розуміють, що в умовах обмежувальних заходів місто дуже багато втрачає. Але ми перенаправляємо кошти з інших статей бюджету. При цьому столиця однією з перших запровадила пільги для бізнесу», – підкреслив Віталій Кличко.

За інформацією: https://kyivcity.gov.ua/

Перейти до спискуВерсiя для друку